KATANÉ | Gelateria Caffetteria

Caffetteria | Gelateria

Witajcie w świecie włoskich gelato, gdzie tradycja spotyka się z niebiańskim smakiem!

Katané przenosi Cię w podróż po zmysłach, serwując autentyczne włoskie gelato, oraz smakołyki, których receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Każda nasza gelateria to mała oaza radości, gdzie sztuka kulinarna łączy się z najwyższą jakością składników. Poznajcie smak prawdziwej Sycylii i doświadczcie niezapomnianych chwil smakowych uniesień w naszych przytulnych zakątkach, gdzie każdy kęs to podróż przez kulinarne krajobrazy tej pięknej, włoskiej wyspy.

9 ZŁOTYCH ZASAD

KTÓRE STOSUJEMY ABY UZYSKAĆ
NAJLEPSZE GELATO

Uzupełniamy zapasy na bieżąco

Jeżeli jest to konieczne nasze Gelato przygotowujemy nawet kilkakrotnie w ciągu dnia.

Wyprodukowane
na miejscu

Doskonale wiemy, że włoskie Gelato najlepiej smakują bezpośrednio po ich przygotowaniu, dlatego naszym konceptem produkcyjnym chcemy podzielić się z przedsiębiorcami chcącymi oferować najwyższą jakość na swoim terenie.

Co jest
w środku?

W naszych Gelato nie znajdziesz konserwantów, sztucznych barwników ani glikolu.

Produkty

Używamy śmietany oraz mleka ze sprawdzonych mleczarni. Owoce selekcjonujemy i odbieramy tylko od zaufanych dostawców najwyższej jakości.

Owoc

Nasze Gelato sprawiają, że na nowo odkryjesz smak owoców, ponieważ są bez koncentratów, substytutów, aromatów oraz chemicznych esencji.

Wybrane składniki

W naszym laboratorium produkcyjnym wykorzystujemy wyłącznie najlepsze składniki z Włoch.

Jakość
bez kompromisów

Świeże Gelato w ciągu dnia i obfita ilość składników. Nie oszczędzamy na składnikach, a najwyższa jakość to dla nas priorytet.

Gorące
na podniebieniu

Gelato mają wyższą temperaturę niż tradycyjne lody, nie znieczulają podniebienia i przez to są dużo bardziej intensywne w smaku.

Intensywne
i aksamitne

Gelato Katané charakteryzuje się unikalnym smakiem i oryginalnymi recepturami. Rozpoznasz je z zamkniętymi oczami.

DLACZEGO

GELATO

Są lepsze od lodów

?

- 0 °

to temperatura podania Gelato co daje im bogaty i intensywny smak.

Lody są mrożone do -20°.

0 x

niższa zawartość tłuszczów. Gelato zawierają 4-8% tłuszczu podczas gdy w lodach znajduje się go 10-18%.

0 %

to maksymalna zawartość powietrza w GELATO – dlatego mają gęstszą, kremową konsystencje.

Lody to w 50-60% powietrze.

0 %

świeżych, naturalnych składników,
bez konserwantów.

ZOBACZ CO NOWEGO

NA NASZYM INSTAGRAMIE