Witajcie w świecie włoskich gelato, gdzie tradycja spotyka się z niebiańskim smakiem!
Katané przenosi Cię w podróż po zmysłach, serwując autentyczne włoskie gelato, oraz smakołyki, których receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Każda nasza gelateria to mała oaza radości, gdzie sztuka kulinarna łączy się z najwyższą jakością składników. Poznajcie smak prawdziwej Sycylii i doświadczcie niezapomnianych chwil smakowych uniesień w naszych przytulnych zakątkach, gdzie każdy kęs to podróż przez kulinarne krajobrazy tej pięknej, włoskiej wyspy.
9 ZŁOTYCH ZASAD
KTÓRE STOSUJEMY ABY UZYSKAĆ
NAJLEPSZE GELATO
Uzupełniamy zapasy na bieżąco
Jeżeli jest to konieczne nasze Gelato przygotowujemy nawet kilkakrotnie w ciągu dnia.
Wyprodukowane na miejscu
Doskonale wiemy, że włoskie Gelato najlepiej smakują bezpośrednio po ich przygotowaniu, dlatego naszym konceptem produkcyjnym chcemy podzielić się z przedsiębiorcami chcącymi oferować najwyższą jakość na swoim terenie.
Co jest w środku?
W naszych Gelato nie znajdziesz konserwantów, sztucznych barwników ani glikolu.
Produkty
Używamy śmietany oraz mleka ze sprawdzonych mleczarni.
Owoce selekcjonujemy i odbieramy tylko od zaufanych dostawców najwyższej jakości.
Owoc
Nasze Gelato sprawiają, że na nowo odkryjesz smak owoców, ponieważ są bez koncentratów, substytutów, aromatów oraz chemicznych esencji.
Wybrane składniki
W naszym laboratorium produkcyjnym wykorzystujemy wyłącznie najlepsze składniki z Włoch.
Jakość bez kompromisów
Świeże Gelato w ciągu dnia i obfita ilość składników.
Nie oszczędzamy na składnikach, a najwyższa jakość to dla nas priorytet.
Gorące na podniebieniu
Gelato mają wyższą temperaturę niż tradycyjne lody,
nie znieczulają podniebienia i przez to są dużo bardziej intensywne w smaku.
Intensywne i aksamitne
Gelato Katané charakteryzuje się unikalnym smakiem i oryginalnymi recepturami.
Rozpoznasz je z zamkniętymi oczami.
DLACZEGO
GELATO
Są lepsze od lodów
?
-0°
to temperatura podania Gelato co daje im bogaty i intensywny smak.
Lody są mrożone do -20°.
0x
niższa zawartość tłuszczów. Gelato zawierają 4-8% tłuszczu podczas gdy w lodach znajduje się go 10-18%.
0%
to maksymalna zawartość powietrza w GELATO – dlatego mają gęstszą, kremową konsystencje.
Lody to w 50-60% powietrze.
0%
świeżych, naturalnych składników, bez konserwantów.