Prawdziwe
WŁOSKIE GELATO
w zasięgu Twojej ręki!
Aby zagwarantować naszym
klientom najwyższą jakość w Katane
dbamy o nasz produkt w każdym detalu.
ODKRYJ 9 ZŁOTYCH ZASAD,
które stosujemy, aby uzyskać
możliwie najlepsze gelato:
Uzupełniamy zapasy na bieżąco
Jeśli jest to konieczne lody, przygotowujemy kilka razy w ciągu dnia. Nie robimy zapasów.
Wyprodukowane na miejscu
Co jest w środku?
W naszych lodach nie znajdziesz żadnych śladów konserwantów, sztucznych barwników, glikoli itp…
Produkty
W Katane używamy śmietany, mleka OSM Skała. Owoce i warzywa selekcjonujemy i odbieramy tylko od sprawdzonych dostawców; najwyższej jakości.
Owoc
Nasze lody sprawiają, że na nowo odkryjesz smak owoców, ponieważ są bez koncentratów, substytutów, aromatów lub chemicznych esencji.
Wybrane składniki
W naszym laboratorium produkcyjnym do produkcji lodów wykorzystujemy wyłącznie najlepsze składniki, wybrane ze szczególną starannością z Włoch i zza granicy.
Jakość bez kompromisów
Świeże lody w ciągu dnia i składniki w wielkiej obfitości: oszczędność nie jest i nigdy nie będzie wśród naszych priorytetów.
Gorący na podniebieniu
Z naszych warsztatów produkcji lodów wychodzą produkty, które serwujemy w wyższej temperaturze niż przeciętnie, aby nie znieczulić Twojego podniebienia.
Intensywny i aksamitny
Nasze lody przygotowywane codziennie mają smak, który jest zawsze rozpoznawalny, nawet przy zamkniętych oczach.
Dlaczego
GELATO
są lepsze
od lodów?
Odpowiemy w liczbach...
to temperatura podania Gelato co daje im bogaty i intensywny smak – lody są mrożone do -20°.
niższa zawartość tłuszczów. Gelato zawierają 4-8% tłuszczu podczas gdy w lodach znajduje się go 10-18%.
to maksymalna zawartość powietrza w GELATO – dlatego mają gęstszą, kremową konsystencje. Lody to w 50-60% powietrze.
świeżych, naturalnych składników,
bez konserwantów.